Ingredientele principale ale parfumurilor orientale

Ingredientele principale ale parfumurilor orientale

In Orientul Mijlociu, folosirea miresmelor este sacra, dar sunt folosite preponderent cele traditionale. Arabii nu imbratiseaza parfumurile moderne asa cum o fac cu cele traditionale. Pentru a acoperi cererea, chiar si brand-urile de lux imbuteliaza mai nou parfumurile traditional orientale.

Branduri ca Hugo Boss, Dolce & Gabana, Tom Ford, Yves Saint Laurent, Polo, si alte brand-uri se regasesc in mallurile din Dubai cu parfumuri pe baza de oud si alte note orientale.

Pentru a trece direct la subiect va prezentam cateva din notele ce stau la baza parfumurilor orientale si ce reprezinta ele.

OUD - Unul din cele mai scumpe ingrediente din lume. Provine din lemnul arborelui tropical Agar, despre care se crede ca are originea in regiunea Assam din India, de acolo s-a imprastiat in sud estul Asiei. Cand lemnul se infecteaza cu un anumit soi de mucegai numit Phialophora parasitica, reactioneaza producand o rasina pretioasa, intunecata si parfumata, oferindu-ne ingredientul OUD. 

Taif Rose - Orasul Taif din Ariabia Saudita are o istorie glorioasa, o cultura bogata si o pozitie geografica unica, clima si sol fertil care l-au transformat intr-o gradina a paradisului. Aici trandafirii sunt mai puternici, proaspeti si poseda un parfum foarte sofisticat. Uleiul de Taif Rose este considerat cel mai bun din lumea araba. Florile sunt recoltate in Aprilie, in primele ore ale dimineti, deoarece mugurii ingloresc in zori. Este necesar sa fie culesi inainte ca soarele si caldur zilei sa distruga uleiurile esentiale necesare pentru producerea apei de trandafir.

Ambergris (ambra cenusie)- Unul din cele mai valoroase si legendare ingrediente din parfumerie, apreciat pentru capacitatea sa de logevitate si pentru imbunatatirea si intregirea parfumului prin ancorarea ingredientelor mai volatile.

Practic este un extract de excremente de balena. Da, intr-adevar, ambergris-ul este produs in sistemul digestiv al casalotilor pentru si ii ajuta la digerarea obiectelor tari. 

Desi este denumit si "ambra cenusie" a nu se confunda cu ambra.

Ambra - Ca si ingredient in parfumerie, a fost pentru prima data introdus la sfarsitul secolului 18 prin inventarea vaniliei sintetice. In zilele noastre este atat de raspandit in parfumurile orientale incat a creat o noua categorie "ambra orientala).

Ambra este un termen general ce intruneste un complex de ingrediente rasinoase amestecate cu vanile, pastai de Tonka, Tolu, benzoat de Siam sau alte combinatii ce creaza un efect oriental de chihlimbar.

Are o calitate animalica, este cald, putin pudrat si erotic, ofera profunzime si o atingere sexy oricarui parfum.

Moscul - A aparut pentru prima data in secolul 6, adus din India de catre exploratorii greci. Mai tarziu, parfumierii arabi si bizantini au perfectat arta de a captura puterile lui afrodisiace si popularitatea lui s-a extins imediat in pietele de condimente si matase.

Este un ingredient extrem de versatil, odata introdus intr-un parfum il face mai usor, il echilibreaza, il fixeaza adaugandu-i persistenta si tarie in timp ce impiedica alte ingrediente sa se disipeze rapid este cu intr-adevar un ingredient hipnotizant.

Controversatul mosc este extras din secretia glandei sexuale a unei specii anume de caprioare "Tibetan musk deer".

All comments

Leave a Reply